Avocat Partaj Galati-Braila

Avocat  Partaj Galati-Braila  – competenta in partaj judiciar si succesoral

 

Oferim servicii juridice complete la cel mai inalt nivel!

Cabinetul nostru va ofera asistenta juridica cele mai ridicate standarde

Experienta,profesionalismul si entuziasmul sunt elemente care ne caracterizeaza

Vom gasi cu siguranta raspunsul la situatiile cu care va confruntati !

 Indiferent de problema cu care te confrunti in domeniul partajului judiciar si succesoral, poti gasi un avocat bun in Galati la cabinetul de avocat  Antohe.Dan Nu uita ca un profesionist cu experienta in domeniu iti poate usura viata si te va ajuta sa obtii rezolutiile dorite !

Contacteaza cabinetul de avocat Antohe Dan, specializat in dreptul familiei si vei beneficia de consultanta juridica specializata si expertiza in partaj judiciar !

Ce este partajul judiciar ?

 

Regimul comunității de bunuri încetează atunci când soții divorțează. De la momentul când divorțul este definitiv, soții rămân coproprietari (devălmași) asupra bunurilor lor comune, putând să facă oricând partajul acestor bunuri.

Partajul judiciar este imprescriptibil, adică acțiunea de partaj poate fi promovată de oricare dintre coproprietari, nu are importanță de cât timp durează coproprietatea, cât timp au fost soții căsătoriți sau de cât timp au divorțat.

Daca bunurile supuse partajului  nu se pot partaja  în natură, se va atribui unuia și celălalt va primi în schimb o sultă. Contribuția la dobândirea bunurilor se poate realiza prin orice mijloc de probă pe care părțile îl au la dispoziție.

Indiferent de situaţia în care se doreşte sistarea stării de proprietate comună, echipa noastră vă stă la dispoziţie pentru consultanţă, asistenţă şi reprezentare, formulare acţiuni, redactare acord de partaj, sau orice altă acţiune necesară pentru a rezolva problemele dumneavoastră din această materie.

Vrei ca problemele tale juridice sa se rezolve sub cele mai bune auspicii? Apeleaza la birou avocati Galati Dan Antohe!

Ce este partajul succesoral ?

Partajul este operațiunea juridică ce pune capăt stării de indiviziune prin împărțirea în natură și/sau prin echivalent a bunurilor aflate în indiviziune, având ca efect înlocuirea cotei-părți ideale, indivize, asupra acestora, cu drepturi exclusive ale fiecăruia dintre coindivizari asupra unor bunuri sau valori determinate în materialitatea lor.

Partajul definitiv al proprietății, indiferent de forma de realizare (prin bună învoială sau prin hotărâre judecătorească), poate fi total, având ca obiect întreaga masă indiviză sau parțial, având ca obiect numai unul sau anumite bunuri succesorale, în cazul în care comoștenitorii și-au manifestat voința expres sau tacit de a rămâne în indiviziune asupra restului bunurilor.

Cand, dintr-un motiv sau altul (lipsa unui mostenitor, neintelegeri privind modul de partajare al averii succesorale, etc), succesiunea unui defunct nu se poate dezbate pe cale notariala, apare necesitarea dezbaterii acesteia pe cale judiciara.

               

 Avantajul unei astfel de actiuni este acela ca ea se finalizeaza cu o hotarare judecatoreasca ce constituie titlu de proprietate al fiecaruia dintre succesori pentru bunurile individuale ce i-au fost atribuite. Nu are doar rolul de a va conferi niste drepturi neindividualizate, cote parti din masa succesorala ci, in cadrul aceluiasi proces se efectueaza si iesirea din indiviziune astfel incat, la sfarsit, fiecare stie exact ce bun a primit in proprietate (printr-un certificat de mostenitor intocmit la un notariat vi se stabileste doar cota-parte din mostenire la care aveti dreptul – un procent) fara a cunoaste propriu zis bunul ce va va reveni dvs.

                 Obiectul partajului îl constituie  numai bunurile asupra cărora poartă drepturile reale ale defunctului transmise asupra moștenitorilor. Creanțele defunctului precum și pasivul succesoral se divid între moștenitorii universali și cu titlu universal proporțional cu partea succesorală ce revine fiecăruia.

Drepturile reale asupra bunurilor din patrimoniul succesoral se dobândesc de către moștenitori în stare de indiviziune, în cote-părți ideale corespunzătoare drepturilor succesorale ale fiecăruia, urmând ca drepturile reale exclusive asupra bunurilor din moștenire să fie stabilite prin partaj, in situatia in care  defunctul nu a făcut un partaj de ascendent.

Prin urmare, obiectul partajului îl constituie, în principiu, numai bunurile asupra cărora poartă drepturile reale ale defunctului transmise asupra moștenitorilor. Această regulă cunoaște două excepții:

  1. bunuri existente în patrimoniul succesoral nesupuse partajului, cum sunt:

            – bunurile individual determinate care formează obiectul unor legate cu titlu particular. Acestea se dobândesc de către legatar de la data deschiderii moștenirii și nu formează obiectul partajului. Numai dacă legatul ar avea ca obiect o cotă-parte din dreptul de proprietate asupra unui bun individual determinat, legatarul ar urma să participe, în calitate de coindivizar, la partaj. Dacă însă legatul are ca obiect un dezmembrământ al proprietății, bunul va forma obiectul partajului numai sub raportul proprietății dezmembrate.

            – bunurile care, prin destinația sau prin natura lor, nu sunt susceptibile de a fi partajate, cum sunt:

                        – amintirile de familie care pot fi partajate numai prin partaj voluntar;

– servituțile și părțile comune din imobilele destinate folosinței în comun și care fac obiectul dreptului de proprietate comună forțată și perpetuă;

– dreptul real de folosință asupra locurilor de înmormântare și lucrărilor funerare.

  1. bunurile care fac obiectul partajului, deși nu au existat în masa succesorală la data deschiderii moștenirii, astfel:

            – bunurile care sunt aduse la masa succesorală ca efect al reducțiunii liberalităților excesive sau ca efect al raportului donațiilor;

            – bunurile care intră în masa succesorală în temeiul subrogației reale cu titlu universal (prețul obținut din vânzarea unui bun succesoral care nu este partajabil în natură sau despăgubirile plătite pentru distrugerea unui bun succesoral de către un terț);

            – bunurile asupra cărora se reconstituie dreptul de proprietate al defunctului în condițiile legilor de restituire;

            – fructele naturale, civile și industriale produse de bunurile succesorale după data deschiderii moștenirii. Conform art. 638 Cod civil, „Fructele naturale sau fructele industriale ale bunului comun însuşite de un coproprietar fac parte din masa partajabilă cât timp ele nu au fost consumate ori înstrăinate sau nu au pierit şi pot fi identificate distinct. În caz contrar, coproprietarul interesat are dreptul la despăgubiri, cu excepţia cazului în care fructele au pierit în mod fortuit. Dreptul la acţiunea în despăgubiri este supus prescripţiei, potrivit dreptului comun. Dreptul de a reclama fructele civile ale bunului comun însuşite de un coproprietar este supus prescripţiei de 3 ani, potrivit dreptului comun.

Apeleaza la cabinetul nostru de avocat din Galati, cabinet specializat in partaj succesoral, pentru mai multe detalii despre partajul succesoral si cum anume te putem ajuta.

Cabinet avocat Galati – de ce sa apelezi la noi pentru partaj judiciar sau succesoral

In anumite situatii, un avocat in Galati cu experienta care sa poata prelua rapid si cat mai discret problemele legate de partaj judiciar si succesoral cu care te confrunti poate fi extrem de util. Vezi mai jos ce ne recomanda ca fiind partenerul ideal in astfel de situatii:

  • Serviciile pe care le oferim se bazeaza pe discretie si pe respectul fata de client;
  • Putem solutiona o gama variata de litigii legate de partaj judiciar si succesoral si ne adaptam necesitatilor si chiar si celor mai exigente cerinte;
  • In toate etapele si demersurile intreprinse de echipa noastra de avocati din Galati suntem alaturi de clientii nostri, oferindu-le consiliere, asistenta si reprezentare profesionala in instanta;
  • Pentru a putea prelua rapid si in conditii optime orice caz, colaboram cu avocati cu experienta din intreaga tara, deci ne poti contacta chiar daca nu esti din Galati;
  • Acolo unde este nevoie de creativitate sau de informatii speciale, nu ezitam sa contactam specialisti si experti din domenii adiacente dreptului;
  • Indiferent de complexitatea situatiei si a cazului, suntem deschisi catre perfectionare si punem pret pe determinare, rezultate optime si profesionalism;
  • Practicam preturi rezonabile si ne mandrim cu un portofoliu vast de clienti multumiti care sunt gata sa ne recomande.
  • Asiguram consultanta juridica  soecializata pe tot teritorul judetului Galati si Braila !

Ai nevoie de un avocat bun in Galati pentru partaj judiciar sau succesoral? Il poti gasi la Cabinet Antohe Dan !

Partaj cu avocat  reprezinta cea mai buna optiune in procesul de partaj. Desi legea nu impune ca partile sa fie asistate / reprezentate de avocat in procesul de partaj, asistenta unui avocat in procesul de partaj asigura gasirea tuturor cailor juridice in realizarea unui partaj favorabil.

    In functie de modul in care cel care desfasoara procesul de partaj cunoaste legislatia in vigoare si procedura ce trebuie urmata, asistenta unui avocat este mai mult sau mai putin necesara. Neindeplinirea elementelor necesare de procedura sau redactarea si sustinerea eronata a propriului punct de vedere poate aduce importante prejudicii intrucat judecarea se face pe baza celor sustinute si dovedite si nu neaparat pe baza situatiei reale existente in familie.

Nu mai ezita si lasa profesionistii sa preia si sa solutioneze problema ta juridica! Contacteaza birou avocati Galati Dan Antohe si fa o programare chiar acum!

Asistenta unui avocat in procesul de partaj asigura, in general urmatoarele servicii:

    – consiliere juridica completa legata de proces si procedura
      – redactarea tuturor documentelor implicate
      – solicitarea si prezentarea tuturor probelor admise de lege si semnificative pentru caz
      – prezenta la fiecare termen al procesului
      – alte servicii adiacente sau suplimentare: legalizari judecatoresti, obtineri de documente, solicitari, reprezentari, prezenta la negocieri, expertize 

Cabinetul de avocatura Antohe Dan – are experienta necesara pentru a va sprijini in demersul  dumneavoastra. de partajare a bunurilor comune.

Va asistam in fata instantei si formulam cereri in numele si pentru dumneavoastra. in scopul atingerii intereselor  dumneavoastra . legitime si pentru ocrotirea drepturilor conferite prin lege.

Practic, daca vei apela la cabinet avocatura  Antohe Dan  poti beneficia de un avocat cu experienta din Galati pentru orice problema si litigiu legate de partaje judiciare si succesorale. Tot ce trebuie sa faci este sa dai un telefon si sa faci o programare.

   

Avocat bun Galati – consultant juridica, asistenta si reprezentare in instanta

Un avocat bun din Galati te va putea ajuta cu discretie si profesionalism sa gasesti rezolutia optima pentru problema cu care te confrunti in domeniul partajului judiciar sau succesoral. 

 Avocat Galati partaj judiciar

Cabinetul  Antohe Dan  ofera servicii de asistenta si reprezentare in instanta in dosare de partaj judiciar. Daca ai nevoie de un avocat in Galati cu experienta, nu ezita sa ne contactezi! Iti garantam discretie, profesionalism si solutionarea in cel mai rapid timp a problemelor cu care te confrunti.

 Avocat Galati partaj succesoral

Cand vine vorba despre partaje succesorale, un avocat bun din Galati poate face diferenta. Cabinetul de avocatura  Antohe Dan  iti poate asigura un avocat specializat in consultanta cu privire la aplicarea legii, asistenta juridica si reprezentare in procedurile juridice legate de partajul succesoral.

Beneficiaza de serviciile unui avocat bun din Galati si pentru a rezolva litigii legate de partaje juridice si succesorale!

Protejeaza-te de un partaj judiciar sau succesoral cu urmari negative si apeleaza la un avocat bun din Galati!  

Nu pierde timpul, apeleaza la un avocat bun in Galati si bucura-te de rezolutii pozitive!

Pentru detalii suplimentare sau o programare, ne poti suna la numarul 0740 781 615 sau ne poti trimite un mesaj la adresa de email danantohe@gmail.com si vei fi contactat in cel mai scurt timp de unul din avocatii nostri din Galati. De asemenea, te asteptam la sediul nostru din str. Nicolae Balcescu nr. 17 A din Galati.

Cu un avocat bun din Galati poti trece peste orice litigiu legat de partaj judiciar sau succesoral. Suntem gata sa preluam cazul tau!

Iti oferim solutia in orice situatie in care te afli!

Dan Antohe Avocat

Aveti o intrebare?